ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРЕ

Због све већег броја оболелих од дијабетеса, а на иницијативу Министарства здравља, дана 28.07.2015 год. поново је званично почело са радом саветовалиште за дијабетичаре у Дому здравља Др ,,Сава Станојевић“, у Трстенику.

Ово саветовалиште функционише одређеним данима у саставу лекар и сестра, када пацијентима буду пружане услуге као што су мерење гликемије, мерење телесне тежине, давање савета у вези што боље регулације шећера и слично.

Ово саветовалиште посебно значи пацијентима, јер то време које им се посвети за све оно што их интересује и мучи, а за шта се на жалост нема времена за време заказаних редовних прегледа говори им да стварно постоји воља да им се помогне и што боље и шире објасни све оно што их мучи, а што би могло да побољша њихово стање и спрече компликације и напредовање болести.

У саветовалишту учествују два лекара, Др. Жаклина Ристић и Др. Данијела Николић као и три сестре са солидним радним искуством по одређеном распореду.

Посебан значај овог саветовалишта је у томе што пацијенти стичу посебно поверење и зато имају жељу и вољу да промене неке своје лоше навике и стилове живота, како би испоштовали оне који о њима брину и воде рачуна о њиховом физичком и психичком здрављу.

Саветовалиште поседује своју картотеку тако да свака посета пацијената буде евидентирана у њиховом здравственом картону за дијабетичаре, што омогућава праћење њиховог стања и тока болести као и регулацију гликемије.

ДОНАЦИЈА СПАЛТ ЛАМПЕ
СА АПЕЛАЦИОНИМ ТОНОМЕТРОМ

Наша установа је од Савета МЗ Трстеник добила поклон Спалт лампу са апелационим тонометром у вредности 864.000,00 динара. Офтамолошки кабинет сада ће моћи да обавља комплетан офтамолошки преглед тако да пацијенти више неће морати да путују на прегледе у ОБ Крушевац. На поклону се захвалила директорка Дома здравља Прим. др Славица Илић.

donacija spalt lampe

ДОНАЦИЈА САНИТЕТСКОГ ВОЗИЛА

Наша установа је од Општине Трстеник добила као донацију санитетско возило РЕНО ТРАФИК које ће служити за безбедан и квалитетан превоз наших пацијената до здравствених установа секундарног и терцијалног нивоа. Вредност возила износи 32.000 еура и опремљено је са два носила за транспорт пацијената као и осталом потребном опремом. Примопредаји возила присуствовали су Председник Општине Трстеник Мирослав Алексић, заменик Председника Општине Стеван Ђаковић и Председник Скупштине Општине Трстеник Милић Павловић.

donacija 1 donacija 2 donacija 3 donacija 4


ДАН ДОМА ЗДРАВЉА "Др САВА СТАНОЈЕВИЋ"

Поводом 61 године успешног рада и постојања запослени у трстеничком Дому здравља "др Сава Станојевић" и њихови гости, представници локалне самоуправе, директори Јавних предузећа, пензионери бивши радници Дома здравља и остали гости, обележили су овај вредан и успешан јубилеј. После интониране химне "Боже правде", приказан је филм о трстеничком Дому здравља некада и сада а затим је директорка др Драгана Поповић, поздравила присутне, пожелела им добродошлицу и укратко говорила о досадашњим активностима у овој установи. Присутнима се затим обратио а запосленима честитао јубилеј, председник Општине Трстеник Мирослав Алексић. У културно уметничком програму учествовали су ученици Музичке школе "Корнелије Станковић" Милица Младеновић и Лука Рашковић, као и млади трстенички глумци Тадија и Ана Радивојевић.

sdk
sdk1